Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Domácí zmrzlina  ze Salka /nejrecept.cz

 

Karamelovo-smetanový dort /sušenky Lotus/ - fresh.iprima

 

Smetanové lotus řezy a la medovník - nejrecept.cz

 

Sušenkový hřbet s mandarinkami   - idnes.cz

 

 ______________ 

 

Střecha z Be-Be sušenek

2 bal. Be-Be sušenek /světlé a tmavé/, 150 g.cukru, 200 g másla, 500 g tvarohu /ne z vaničky/, rum, 2 banány.
Utřeme máslo s cukrem, tvarohem a ochutíme rumem (použijeme ruční šlehač).

Na alobal naskládáme jako šachovnici Be-Be sušenky 3 řady po 7 kusech, (střídáme světlou a tmavou barvu). Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami Be-Be poskládanými jako šachovnice, ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.

Rozetřeme zbytek krému a na prostřední řady položíme oloupané banány. Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak, že se sušenky nahoře spojí do střechy.

Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.

 

mamincinyrecepty.cz

_________________________________________________________________________ 

 

Flambovaný zmrzlinový dort

5 bílků, 4 lžíce cukru, špetka soli

hotový dortový korpus

hluboko zmrazená zmrzlina

1 dl vodky

Z  bílků a cukru a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Na hotový dortový korpus uložíme dobře zmrazenou zmrzlinu. Celý dort obalíme bílkovým sněhem a opálíme flambovací pistolí. /Nebo dáme do horké trouby/. Nakonec  polijeme vodkou  a zapálíme.

Tajomstvo mojej kuchyne

_________________________________________________________________________

 

Nepečený jablkový koláč Kamily Magálové

1,5 kg strouhaných jablek, 3,5 dl vody, 3 balíky piškotů, 2 šlehačky, 1 ztužovač, 2 pudingové prášky, 400g práškového  cukru, hrst ořechů

Ve vodě vaříme strouhané jablka spolu s cukrem cca 20 minut. Stále mícháme. Zlaté klasy rozmícháme ve vodě a hladkou směs vlijeme k uvařeným jablkům. Necháme provařit. Do pekáče uložíme vrstvu piškotů, zalijeme směsí jablek, znova dáme piškoty a jablka a posypeme posekanými a opraženými oříšky. Dáme na 24 hodin do chladničky. Podáváme ozdobené šlehačkou.

Tajomstvo mojej kuchyne